Binnenland
Meer tijd ov-bedrijven om in te schrijven op concessie Zeeland

De provincie Zeeland geeft vervoersbedrijven zes weken extra de tijd om in te schrijven op een concessie voor het verzorgen van het openbaar vervoer vanaf december 2026. Gedeputeerde Harry van der Maas (mobiliteit) zei in een commissievergadering dat meerdere partijen belangstelling hebben getoond. Daarom wil de provincie die bedrijven meer tijd geven om berekeningen te maken en ander voorwerk te doen voordat ze eventueel besluiten in te schrijven.

Zeeland moest opnieuw een kandidaat zoeken voor het aanbieden van het openbaar vervoer, omdat bij een eerdere aanbestedingsronde geen enkel bedrijf had ingeschreven op de concessie. Met een vernieuwde aanbesteding heeft de provincie goede hoop alsnog een kandidaat te vinden. Zo is het budget met 2 miljoen euro per jaar verhoogd, krijgt de vervoerder langer de tijd om over te stappen op emissievrij vervoer en is de contractduur verlengd van acht naar twaalf jaar.

Vervoersbedrijven konden aanvankelijk tot eind oktober inschrijven voor deze ov-concessie. Van der Maas zei vrijdag dat de bedrijven nu tot half december de tijd hebben om in te schrijven.

Naast de vaste routes van bus, boot en trein, zet de provincie in het nieuwe ov-plan in op fijnmazig en flexibel vervoer, zoals de flextaxi, deelfietsen, deelauto’s en carpoolinitiatieven. Het Rijk investeert 6 miljoen euro in het Zeeuwse vervoerssysteem, omdat het een voorbeeld kan zijn voor andere regio’s.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer