MuziekEvensong
Concert van de week: Choral Evensong met Gorcum Boys Choir in Gorinchem

Op zaterdag 19 oktober is er weer een Choral Evensong in de Grote kerk van Gorinchem met medewerking van het Gorcum Boys Choir onder leiding van Jeroen Bal.

Gorcum Boys Choir. beeld Gorcum Boys Choir
Gorcum Boys Choir. beeld Gorcum Boys Choir

De evensongs worden georganiseerd door de protestantse gemeente Gorinchem Grote kerk. De dienst wordt geleid door ds. H. Veldhuijzen.

Deze evensong heeft een bijzonder karakter vanwege de aanstaande koorreis van het Gorcum Boys Choir naar Engeland, waar de mannen en jongens onder andere in de St. Pauls Chathedral in London een evensong mogen verzorgen.  Aan het begin van de evensong in Gorinchem zal het ”Locus Iste” van Anton Bruckner klinken: ”Deze plaats is het huis van God iedereen welkom is”. Er worden ook enkele Engelse psalmen onberijmd gezongen op verschillende chants. Een chant is een vierstemmige zetting waarop deze onberijmde teksten worden gezongen. Als anthem voert het koor het bekende ”Hear my prayer” van Mendelssohn uit met enkele jongensopranen als solist. Organist is Arjan Versluis, stadsorganist van Gorinchem. Hij speelt het “Abide with me”, een koraalpreludium on "Eventide” van Charles Hubert Hastings Parry en hij improviseert over over ”Praise my soul”.

De dienst begint om 17.00 uur en is vrij toegankelijk.

Zie ook gorcumboyschoir.nl .

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer