MuziekCD
Nieuw verschenen: Debuut organist Laurens de Man

Laurens de Man, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs in 2024, speelt muziek met een verhaal.

Redactie muziek
Beeld RD
Beeld RD

Op de cd ”Vom Reden und Klingen” laat De Man (31) horen wat hij in zijn mars heeft. De jonge organist en pianist speelt werk van Bach, Kuhnau, Mozart en van de in 1926 geboren componist Györgi Kurtág. Het betreft volgens de musicus allemaal werken die een verhaal vertellen. Zo klinken onder andere de muzikale verklanking van de strijd tussen David en Goliath en van de ziekte en genezing van Hizkia door Kuhnau, Bachs Prelude & Fugue in C major BWV 547 en Mozarts Fantasia in F minor KV 594.

De Man is sinds 2023 hoofdvakdocent orgel aan het Utrechts Conservatorium. Hij kwam recent met twee debuut-cd’s op de proppen. Op de cd ”Richard Wagner an Organic Journey” laat hij acht historische transcripties van de muziek van Richard Wagner horen.  Voor zijn andere cd, ”Vom Reden und Klingen”, koos hij het zogeheten Contiusorgel in het Belgische Leuven. Het betreft een kopie van het enige door Heinrich Andreas Contius gebouwde orgel (1774) dat bewaard bleef en dat in Letland staat. De Man was twee jaar organist in residence van dit instrument.

Vom Reden und Klingen, Bach, Kuhnau, Mozart and Kurtág at the Contius Organ Leuven, Laurens de Man; Globe Records (GLO 5286); € 19,95; bestellen globerecords.nl

Ein feste Burg ist unser Gott, BWV80- Und wenn die Welt voll Teufel wär – Das Wort sie sollen lassen stehn
Musicalische Vorstellung einiger biblischer Historien: Suonata quarta: Der todtkranke und wieder gesunde Hiskias
Játékok VI- Versetto: Consurrexit Cain adversus fratrem suum

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuw verschenen

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer