Buitenland
Duitse veerboot stuurloos op Noordzee door stroomstoring

Op de Noordzee is zondagmiddag een Duitse veerboot in de problemen gekomen door elektriciteitsproblemen aan boord. Het schip Funny Girl was na een dagtrip naar het Duitse eiland Helgoland op de terugweg naar de haven van Büsum toen het stuurloos raakte. Na uren konden sleepboten het schip bereiken. Zij slepen de Funny Girl terug naar de kust.

ANP

De krant Hamburger Abendblatt meldt dat de twee elektriciteitsgeneratoren van het 68 meter lange schip er even voor 17.30 uur mee ophielden. Er waren op dat moment tientallen mensen aan boord van de Funny Girl, dat plek biedt aan zo’n tweehonderd passagiers. Niemand raakte gewond.

De Funny Girl had om 19.30 uur terug moeten zijn in Büsum, maar keert door de problemen waarschijnlijk pas rond 03.00 uur in de nacht van zondag op maandag terug. Volgens een medewerkers was de stemming aan boord goed. De Noordzee was kalm toen het misging en personeel zou hebben omgeroepen dat er „genoeg bier aan boord” is.

Helgoland ligt op zo’n 70 kilometer van het vasteland in de Duitse bocht. Het eiland is in trek bij vogelspotters en natuurliefhebbers. Hoewel Helgoland bij Duitsland hoort, kunnen bezoekers er belastingvrij winkelen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer