Binnenland
50 asielzoekers Ter Apel zaterdagavond naar sporthal in Gieten

Ongeveer vijftig asielzoekers uit Ter Apel worden zaterdagavond opgevangen in een sporthal in het Drentse dorp Gieten (gemeente Aa en Hunze). Sporthal De Goorns wordt momenteel „met grote spoed” klaargemaakt, meldt de gemeente. Zondagochtend wordt de groep teruggebracht naar Ter Apel.

ANP

De gemeente kreeg zaterdagmiddag het verzoek om opvang te regelen binnen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). „We werden gebeld met de mededeling dat Ter Apel vol was en dat mensen komende nacht op het gras zouden moeten slapen. Dat is natuurlijk onmenselijk”, zegt burgemeester Anno Wietze Hiemstra. „Daarom bieden we nu als gemeente Aa en Hunze de helpende hand door het beschikbaar stellen van de sporthal. Het COA en Rode Kruis zorgen voor de inrichting van de hal en zorgen er ook voor dat de locatie en de omgeving veilig en schoon blijft.”

Aa en Hunze is de vierde gemeente die opvang voor een nacht aanbiedt. Eerder verzorgden Stadskanaal, Borger-Odoorn en Zutphen al noodnachtopvang voor asielzoekers uit het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel. „Het is schrijnend om te zien dat er nog steeds te weinig opvangplekken in Nederland zijn. Het is de verantwoordelijkheid van de minister om een structurele en humane oplossing te vinden. Daar roepen wij haar graag nogmaals toe op”, aldus Hiemstra.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer