Kerk & religieOorlog Libanon
Familie Van Saane van Kerk in Actie „tijdelijk” terug uit Libanon

Aan boord van de repatriëringsvlucht vanuit Libanon bevond zich vrijdagavond ook de familie Van Saane. Kerk in Actie besloot „uit veiligheidsoverwegingen” de zendingswerkers terug te halen.

Zendingswerker Wilbert van Saane is teruggekeerd naar Nederland. beeld RD
Zendingswerker Wilbert van Saane is teruggekeerd naar Nederland. beeld RD

„We vertrekken met een gebed dat de vrede en gerechtigheid van de Heer over allen hier mag neerdalen en dat zijn koninkrijk mag komen”, zegt Wilbert van Saane in een  bericht van Kerk in Actie. Hij werkt namens Kerk in Actie en de GZB met zijn vrouw Rima als theologiedocent en studentenpastor in Beiroet, de hoofdstad van Libanon.

Van Saane geeft aan dat hij het moeilijk vond om het Libanese Beiroet achter te laten. „Het hele land is ontregeld en de duizenden vluchtelingen zijn afhankelijk van vrijwilligers en hulporganisaties die zorgen voor beddengoed, voedsel en kleding. Het is verdrietig om daar niet meer aan bij te kunnen dragen.”

De afgelopen dagen is Van Saane druk bezig geweest om zijn werkzaamheden over te dragen aan anderen. „Onze Libanese collega’s nemen onze taken over. Dus het werk gaat door, ook al moeten wij afstand nemen.”

Donderdag maakte de GZB bekend dat ook familie Van der Knijff terugkeert naar Nederland.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer