Podcast Op weg naar het Witte Huis
„Word je vicepresident –wat ik niet hoop– dan wil ik wel samenwerken’’

„Hoffelijk”, noemt Jan-Willem Kranendonk het debat tussen J.D. Vance en Tim Walz. In de podcast Op weg naar het Witte Huis blikt hij terug op het debat tussen de twee ”running mates”. „Het debat zal geen verschil gaan maken voor de verkiezingen. Het doel van dit televisiedebat is meer om het beleid uit te leggen”, meent Jan-Willem. Hij noemt het een inhoudelijk debat. In het debat zei Vance tegen Walz: „Mocht je de vicepresident worden –wat ik niet hoop– dan wil ik wel samenwerken.”

Redactie podcast
Beeld: bewerking RD
Beeld: bewerking RD

Doorgaans vallen de running mates elkaars presidentskandidaat aan. De verwachting was dat er tussen hen ook persoonlijke aanvallen zouden zijn, zoals die er wel waren in de aanloop naar dit debat. Zo maakte Vance opmerkingen over het militaire verleden van Walz. Walz probeerde in het debat terug te grijpen op het debat tussen Trump en Harris, over de opmerking dat immigranten huisdieren van anderen zouden eten.

Het thema abortus leidde tot meer felheid in het debat. Voor de Republikeinen is dat een lastig punt, omdat Donald Trump is gaan schuiven op dit onderwerp. Trump en Vance spreken nu met één mond, maar Jan-Willem denkt dat Vance zelf een strikter abortusbeleid wil voeren.

In de media werd geopperd dat Trump opnieuw in debat wil met Harris in het geval J.D. Vance in het debat met Walz een goede prestatie zou neerzetten. Zou een jaloerse Trump alsnog het laatste woord willen hebben? Jan-Willem denkt van niet, want als je afgaat op de peilingen lijkt het debat met Harris haar meer geholpen te hebben dan Trump.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer