Buitenland
Helene aan land in Florida als orkaan in categorie 4, al een dode

Orkaan Helene is in het noorden van Florida aan land gekomen en heeft in de Amerikaanse staat al tot een dode geleid. Op een snelweg bij de stad Tampa belandde een groot verkeersbord op een auto, melden Amerikaanse media.

ANP

De storm is er een van de vierde en een na zwaarste categorie en gaat gepaard met windsnelheden van zo’n 225 kilometer per uur. Helene bevindt zich ten zuidoosten van de stad Tallahassee in de zogenoemde Big Bend-regio. Honderdduizenden huishoudens in de staat zitten zonder stroom.

Volgens het Nationaal Orkaancentrum moeten mensen op hun schuilplekken blijven als de orkaan voorbijtrekt. Ook als het oog van de orkaan overtrekt, waarin de weersomstandigheden vaak rustig zijn, moeten mensen binnen blijven, waarschuwt het centrum. Helene verplaatst zich namelijk snel en de wind kan daarom snel terugkeren. De orkaan trekt met ongeveer 38 kilometer per uur richting het noorden.

De vicedirecteur van het Orkaancentrum vreest dat de overstromingen die de orkaan veroorzaakt meer levens gaan kosten. Gouverneur Ron DeSantis van Florida heeft voor bijna de hele staat de noodtoestand uitgeroepen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer