Binnenland
Zeven jaar na orkaan zijn alle scholen op Sint-Maarten opgeknapt

Zeven jaar nadat orkaan Irma in 2017 enorme verwoestingen had aangericht op Sint-Maarten zijn alle negentien beschadigde scholen opgeknapt. Dat is dinsdag bekendgemaakt. De herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd door het Nationaal Herstelprogramma Bureau (NRPB) dat werd bekostigd door de Nederlandse overheid.

ANP

De Nederlandse overheid stelde na de orkaan geld beschikbaar voor de opbouw van het eiland. Pas in 2020 werden de scholen technisch beoordeeld, in 2021 begonnen de werkzaamheden. Het werk aan de scholen omvatte structurele versterkingen, dakreparaties, elektrische werkzaamheden en het installeren van orkaanluiken.

„Deze verbeteringen hebben niet alleen de veiligheid van leerlingen en personeel vergroot, maar ook de capaciteit van de scholen versterkt om toekomstige orkanen te doorstaan en sneller heropend te worden na een storm”, aldus de NRPB.

Nederland heeft na de storm 500 miljoen euro beschikbaar gesteld bij de Wereldbank voor wederopbouw van het eiland. Vanuit Sint-Maarten is meerdere keren geklaagd over de stroperige en bureaucratische werkwijze van de Wereldbank, waardoor financiering van projecten vaak lang op zich liet wachten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer