Binnenland
Dode in Duits maisveld was Pool, verbleef mogelijk in Nederland

Een van de twee lichamen die onlangs werden gevonden in een maisveld net over de grens bij Enschede was een 25-jarige man uit de buurt van de Poolse stad Gdansk. Voor zijn dood verbleef hij mogelijk in Nederland, meldt de Duitse politie dinsdagavond op basis van de eerste onderzoeken. De identiteit van de tweede dode is nog niet bekend, en ook de doodsoorzaak is onbekend.

ANP

De stoffelijke overschotten waren op zondag 8 september gevonden bij een maisveld in de buurt van de Duitse plaats Epe. Een vrouw zag de laars van een van de twee uit de grond steken toen haar hond daar aan het graven was en belde de politie.

De identiteit van de Pool kon worden achterhaald nadat de politie informatie over zijn tatoeages had vrijgegeven. Hij had de tekst „Good Fella” en de cijfers 1312 op zijn buik laten zetten. Die cijfercombinatie wordt vaak gebruikt als een code voor ACAB, een afkorting van All Cops Are Bastards. Op zijn rechterarm had hij een plaatje van een vrouwelijke demon. Hij was volgens de politie flink gespierd.

De identiteit van de tweede dode is nog niet bekend. Die man was volgens de politie ongeveer twee meter lang en woog ongeveer 100 kilo. Ook hij lijkt behoorlijk gespierd te zijn geweest.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer