Buitenland
Trump lokt bedrijven met minder regels en belastingen naar VS

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zich uitgesproken voor een reeks maatregelen om buitenlandse bedrijven aan te moedigen naar de Verenigde Staten te verhuizen als hij de verkiezingen van 5 november wint. Het gaat om onder meer lage belastingen en weinig regels.

ANP

Trump deed zijn uitspraken in Savannah, de grootste havenstad van de staat Georgia waar veel auto’s worden geproduceerd. Hij zei tijdens zijn toespraak dat de prikkels alleen zouden worden aangeboden aan bedrijven die hun productie naar de VS verplaatsen en Amerikaanse werknemers inhuren. „Ik wil dat Duitse autobedrijven Amerikaanse autobedrijven worden. Ik wil dat ze hun fabrieken hier bouwen,” zei Trump.

Trump had ook een negatieve prikkel in petto voor buitenlandse bedrijven: „Als je je product hier niet maakt, dan zul je een heel substantieel tarief moeten betalen wanneer je je product naar de Verenigde Staten verstuurt.”

In dezelfde speech zei Trump dat hij een tarief van 100 procent zal heffen op elke nieuw geproduceerde auto die het land binnenkomt via de Mexicaanse grens. „De enige manier waarop ze van dat tarief afkomen, is als ze een fabriek hier in de Verenigde Staten willen bouwen, met jullie die die fabriek runnen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer