Economie
Vanaf half december rechtstreekse trein tussen Berlijn en Parijs

Treinreizigers kunnen vanaf half december overdag rechtstreeks met de trein van Berlijn naar Parijs. De reistijd zal ongeveer acht uur zijn, liet Deutsche Bahn (DB) aan het Duitse persbureau dpa weten. „Hiermee worden de twee hoofdsteden voor het eerst overdag met elkaar verbonden via hogesnelheidstreinen”, aldus het spoorbedrijf, dat voor de verbinding samen optrekt met de Franse SNCF.

ANP

DB en SNCF werken al sinds juni 2007 samen op het gebied van hogesnelheidstreinen tussen Duitsland en Frankrijk. Sindsdien rijden ICE- en TGV-treinen op de routes Frankfurt - Parijs en Stuttgart - Parijs. In de loop der jaren zijn daar ook andere trajecten bijgekomen.

Eind 2007 werd al een dagelijkse verbinding van Parijs naar München via Stuttgart toegevoegd. In maart 2012 kwam ook een dagelijkse rechtstreekse verbinding tussen Frankfurt en Marseille. Sinds 2023 rijden er in de zomer op zaterdag daarnaast ook rechtstreekse treinen tussen Frankfurt en Bordeaux.

Tussen Berlijn en Parijs kan je sinds december vorig jaar ook al met een nachttrein. Die wordt geëxploiteerd door de Oostenrijkse ÖBB, die verspreid over Europa een nachttreinennet heeft opgezet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer