Binnenland
Botlekbrug ook dinsdagochtend paar uur dicht voor wegverkeer

Weggebruikers moeten ook dinsdagochtend rekening houden met hinder op de A15 in het Rotterdamse havengebied. Rijkswaterstaat sluit de Botlekbrug over de Oude Maas dan opnieuw een paar uur af voor verkeer op die snelweg, om de brug lokaal te kunnen openen voor wachtende zeeschepen. Door een technische storing, die zondagochtend ontstond, kan de brug niet vanuit de verkeerscentrale worden opengezet en moet dat handmatig gebeuren.

ANP

De brug is daarom dinsdag van 09.00 uur tot 13.00 uur gesloten voor wegverkeer, meldt Rijkswaterstaat maandagavond. Verkeer wordt omgeleid via de Botlektunnel en moet rekening houden met een half uur extra reistijd. Ook de nabijgelegen Spijkenisserbrug gaat dinsdag langer open om de wachtende vaartuigen door te laten.

Zondagmiddag en maandagochtend was de Botlekbrug ook enkele uren dicht voor automobilisten en andere weggebruikers. Ook toen ging de brug open voor hoge zeeschepen die lagen te wachten tot ze onder de brug door konden varen.

Maandagavond is de Botlekbrug sinds 19.00 uur opnieuw gesloten voor wegverkeer. Naar verwachting duurt de wegafsluiting tot 23.00 uur. In die tijd worden enkele testen uitgevoerd voor een mogelijke oplossing voor de storing in het bedieningssysteem. Rond 20.30 uur kon een woordvoerster van Rijkswaterstaat nog niets zeggen over de resultaten daarvan. Naar verwachting wordt daar dinsdagochtend meer over bekend. Dat wordt ook duidelijk of de Botlekbrug dinsdagavond weer centraal kan worden bediend of niet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer