Binnenland
Slachtofferhulp ontving 48 hulpvragen na steekpartij Erasmusbrug

Tot dusver hebben 48 mensen bij Slachtofferhulp aangeklopt voor hulp na de dodelijke steekpartij bij de Erasmusbrug in Rotterdam van afgelopen donderdag. Dat bevestigt een woordvoerder van Slachtofferhulp na berichtgeving van RTL Nieuws.

ANP

Het gaat om ooggetuigen en omstanders, meldt de woordvoerder. Slachtofferhulp is momenteel, en de komende dagen, bezig om die mensen te bellen. Het is „best een grote groep”, maar „wel begrijpelijk in verband met de ernst van de gebeurtenis”, legt de zegsman uit.

Hij vertelt dat de meeste mensen aan een of twee gesprekken genoeg hebben. Het kan zijn dat zij hun eigen reactie tijdens de steekpartij niet begrijpen, bijvoorbeeld omdat ze zijn weggerend. „Dan leggen we uit dat het een normale reactie op een abnormale situatie is”, aldus de zegsman. „Iemand kan in een andere situatie weer heel anders reageren, dus het zegt niks over iemand als persoon.”

Bij degenen die daags na het incident stressklachten ervaren, zoals slecht slapen en eten en het hebben van herbelevingen, wil Slachtofferhulp een vinger aan de pols houden. Want als die stressklachten langer aanhouden, kunnen die het dagelijks leven beïnvloeden, legt de woordvoerder uit.

Donderdagavond stak een 22-jarige man uit Amersfoort een 32-jarige man uit Rotterdam dood. Een 33-jarige man uit Zwitserland raakte zwaargewond bij de steekpartij.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer