In het zonnetje 
Gastouder zorgt voor tweede thuis

Maurits (12) en Rosalieke (9) Droppert werden twee keer per week afgezet bij de „liefste gastouder”. Twaalf jaar lang zorgde Caroline van Die-Vos (66) uit Zwijndrecht voor de kinderen, vertelt moeder Bartina Droppert-van Veluw (39) uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Nadine Peppinck
Bartina Droppert (m.) en haar kinderen Maurits en Rosalieke bedanken hun gastouder Caroline van Die (l.). beeld: Dirk Hol
Bartina Droppert (m.) en haar kinderen Maurits en Rosalieke bedanken hun gastouder Caroline van Die (l.). beeld: Dirk Hol

Elke dinsdag en vrijdag waren Maurits en Rosalieke bij familie Van Die. „Caroline is ontzettend lief; alles kan altijd”, zegt Droppert. „De kinderen noemden haar al heel snel: andere mama. Dat laat zien hoe hecht ze zijn.”

De dagen dat de kinderen er waren, gaf Van Die hen haar volledige aandacht. Haar eigen werk liet ze voor wat het was. Ze speelde met de kinderen, las ze voor of nam ze mee naar de winkel. In de zomer zorgde ze voor verkoeling door een zwembad in de tuin te zetten. „Dat is natuurlijk fantastisch voor kinderen”, zegt Droppert. Toen haar eigen kinderen nog op de basisschool zaten, nam ze Maurits zelfs mee terwijl zij in de schoolbibliotheek hielp. Het leuke was dat de kinderen van familie van Die en Maurits en Rosalieke elkaar als broers en zussen zagen. Droppert: „Toen de oudste van Caroline en haar man bijvoorbeeld ging studeren in Leiden, werd er een uitje gepland om met z’n allen de universiteit te bekijken waar hij naartoe ging.”

Afgelopen juli is Van Die gestopt als gastouder. „Ze verdient de rust”, zegt Droppert, „Maar jammer is het wel. Mijn kinderen zijn echt met haar opgegroeid en hebben er de tijd van hun leven gehad.”

„De onderlinge band van ons gezin en familie van Die is gegroeid naar familiegevoel,” zegt Droppert. „We komen op elkaars verjaardagen. Elke keer vraag ik me af wat er gebeurt wanneer ik zie dat de kinderen bijvoorbeeld zelf hun drinken pakken in Carolines keuken. Haar huis is echt hun tweede thuis. Nog steeds.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer