MuziekConcert van de week
Concert van de week: Vriendenconcert markeert jubileum André van Vliet

Verschillende musici verzorgen op 14 september in Schoonhoven samen een vriendenconcert ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van André van Vliet als musicus.

Redactie muziek
Andre van Vliet. beeld Jan de Rooij
Andre van Vliet. beeld Jan de Rooij

De uitvoering vindt plaats in de Grote of Sint-Bartholomeüskerk in Schoonhoven. Op het orgel speelt, naast Van Vliet zelf, Marco den Toom. De vleugel wordt bespeeld door Johan Bredewout en Jan Lenselink. Verder werken mee aan het concert Noortje van Middelkoop (panfluit), Arjan en Edith Post (trompet), Mark Wester (slagwerk) en een vocaal kwartet dat gevormd wordt door Mirjam Feijer (sopraan), Marjo van Someren (alt), Jacob Schenk (tenor) en Bart Oenema (bas).

Het programma bestaat uit een mix van geestelijke, klassieke en populaire muziek. Als klassieke werken klinken bijvoorbeeld een concert voor twee trompetten van de Italiaan Francesco Manfredini (1684-1762) of de symfonia uit de cantate ”Wir danken dir, Gott, wir danken dir” (BWV 29) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) in een bewerking voor twee orgels. Het vocaal kwartet brengt het bekende ”Verleih’ uns Frieden” (WoO 5, MWV A11) van Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) ten gehore . De avond wordt begonnen en afgesloten met samenzang.

Het vriendenconcert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten aan de deur 12,50 euro voor volwassenen, in de voorverkoop 10 euro. Kinderen tot en met 16 jaar bezoeken het concert gratis.

Meer informatie: consolonl.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer