Buitenland
Aantal doden en gewonden door raketaanval op Poltava loopt op

Het aantal slachtoffers in de Oekraïense stad Poltava is verder opgelopen. Er zijn inmiddels 51 doden en meer dan tweehonderd gewonden, schrijft de Oekraïense procureur-generaal op Facebook. Volgens de gouverneur van de regio Poltava kunnen er ook nog vijftien mensen onder het puin liggen. De Oekraïense binnenlandminister Ihor Klymenko had eerder gemeld dat 25 mensen uit het puin zijn gered.

ANP

Rusland vuurde dinsdagmiddag ten minste twee ballistische raketten af op Poltava, een stad in het noordoosten van Oekraïne, meldde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky via Telegram. Daarbij werd een militair instituut geraakt. „Het Russische uitschot zal verantwoordelijk worden gehouden voor deze aanval”, schreef Zelensky.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, reageert op X dat de brutaliteit van Vladimir Poetin „geen limieten” kent en dat de Russische president „verantwoordelijk moet worden gehouden”. De Britse buitenlandminister, David Lammy, heeft het op X over „de nieuwste misselijkmakende daad van agressie in Poetins weerzinwekkende en illegale oorlog in Oekraïne”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer