Binnenland
Universiteit Maastricht vreest ‘dramatische impact kleindenkerij’

Rianne Letschert, bestuursvoorzitter van de universiteit in Maastricht, hoopt dat politiek Den Haag tot bezinning komt. Dat heeft ze maandag gezegd bij de opening van het academische jaar. Daar sprak ze zich uit tegen de plannen van het nieuwe kabinet voor het hoger onderwijs.

ANP

Maastricht University is onder meer fel tegen plannen om het aantal buitenlandse studenten te beperken. „We zijn er inmiddels al een aardige tijd zoet mee om duidelijk te maken hoe dramatisch de impact zal zijn van Haagse kleindenkerij op het gebied van internationalisering”, zei Letschert. Volgens haar is de aanwezigheid van buitenlandse studenten voor universiteiten als Maastricht belangrijker dan voor sommige andere universiteiten. „Trek je de steen van de internationalisering hier uit de Jenga-toren, dan wordt de boel hier veel instabieler dan in de Randstad. En dat is niet uit te leggen.”

Letschert pleit ook tegen voorgenomen bezuinigingen. „Van bezuinigingen op onderwijs en onderzoek merkt een samenleving de negatieve gevolgen vaak pas na langere tijd. En dus zijn wij nu een makkelijk slachtoffer.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer