BuitenlandIsraël en Gaza
Israëlisch leger vindt lichamen zes gijzelaars

Het Israëlische leger heeft in een tunnel onder de stad Rafah in het zuiden van Gaza de lichamen gevonden van zes gijzelaars. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden in de nacht van zaterdag op zondag bekendgemaakt. Onder hen is een Israëliër die ook Amerikaans staatsburger was, Hersh Goldberg-Polin.

ANP
Demonstratie in Tel Aviv voor de vrijlating van Israëlische gegijzelden. beeld AFP, Jack Guez
Demonstratie in Tel Aviv voor de vrijlating van Israëlische gegijzelden. beeld AFP, Jack Guez

Volgens nieuwssite Axios gaat het om drie mannen en drie vrouwen die door Hamas werden gegijzeld tijdens het Nova festival op 7 oktober. Het zou niet duidelijk zijn wanneer zij zijn overleden, maar volgens bronnen binnen de Israëlische overheid waren in ieder geval enkele van hen in de afgelopen maanden nog in leven.

De ouders van de 23-jarige Goldberg-Polin spraken onlangs op het partijcongres van de Amerikaanse Democratische partij in Chicago, waar zij opriepen tot vrijlating van de gijzelaars.

De identiteit van de andere vijf gijzelaars is nog niet bekend. Het Israëlische leger liet zaterdag weten dat het een aantal lichamen had gevonden tijdens een missie in Gaza, maar nog werkte aan de berging en identificatie. Israël heeft zich zondag vroeg nog niet verder uitgelaten over de vondst van de gijzelaars.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer