Buitenland
Leger Israël doodt twee Palestijnen na aanvallen met autobommen

Het Israëlische leger (IDF) heeft twee Palestijnse terroristen gedood nadat vrijdagmiddag op de Westelijke Jordaanoever twee autobommen waren ontploft. Dat meldt de IDF op X. De incidenten vonden plaats in Goesj Etsion, een Israëlisch nederzettingsblok ten zuidwesten van Bethlehem.

ANP

Bij het eerste incident ontplofte een auto bij een tankstation. Volgens het leger schoten naar die locatie gestuurde troepen een terrorist dood die met het voertuig was aangekomen en soldaten probeerde aan te vallen. The Times of Israel meldt dat twee mannen gewond raakten door geweervuur, vermoedelijk als gevolg van eigen vuur terwijl de troepen de vermeende terrorist neerschoten.

Bij het tweede incident reed een Palestijn met een auto in op een bewaker bij de ingang van de nederzetting Karmei Tzur, die lichtgewond raakte. Het Israëlische leger meldt dat naar de plaats van het incident gestuurde troepen de aanvaller neerschoten en nog naar mogelijke andere verdachten zoeken.

De auto die bij de aanval in Karmei Tzur werd gebruikt, explodeerde ook. Onduidelijk is of beide aanvallen met elkaar verband houden, zegt de IDF op X.

Israël begon woensdag een nieuwe militaire operatie op de Westelijke Jordaanoever, naar eigen zeggen om terroristen uit te schakelen. Het is een van de grootste Israëlische operaties op de Westelijke Jordaanoever sinds de oorlog in de Gazastrook bijna elf maanden geleden begon.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer