EconomieDe Zaak

Mirjam Lukasse-Verschuure nam na overlijden van haar man zijn dakdekkersbedrijf over

Dakdekkersbedrijf Lukasse uit Goes is een gezond en bloeiend familiebedrijf. Een paar jaar geleden werd Mirjam Lukasse-Verschuure er algemeen directeur, na het overlijden van haar man Bram. „Hij heeft altijd onderscheidend willen zijn met zijn bedrijf en wij zetten die lijn voort.”

Jan Dirk van Scheyen
27 August 2024 20:36Gewijzigd op 28 August 2024 08:07
Omzien naar elkaar  maakt een familiebedrijf succesvol, stelt directeur Mirjam Lukasse-Verschuure van Lukasse Dakbedekkingen. beeld Felice Buonadonna
Omzien naar elkaar  maakt een familiebedrijf succesvol, stelt directeur Mirjam Lukasse-Verschuure van Lukasse Dakbedekkingen. beeld Felice Buonadonna

Lukasse Dakbedekkingen is het enige bedrijf in Zeeland in zijn marktsegment. Een mooie positie, die het bedrijf in de komende jaren probeert vast te houden. Lukasse doet dat met hard werken en een Zeeuwse no-nonsense mentaliteit.

Directeur Mirjam Lukasse-Verschuure: „Lukasse Dakbedekkingen is in 1996 opgericht. Mijn man Bram was vanaf de oprichting bij het bedrijf betrokken en in 2003 heeft hij de algehele leiding overgenomen. In de jaren daarna maakten we een snelle groei door. Bram was een man die van uitdagingen hield en hij zorgde ervoor dat we uitgroeiden tot een bedrijf dat projecten aanpakte die niemand anders aan kon. Zo hebben we bijvoorbeeld het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en de Boekentoren in Gent van een dak voorzien.”

In 2022 werd Bram ziek. Hij stierf na een kort ziekbed op 51-jarige leeftijd. Ofschoon dat nooit haar bedoeling was, heeft Lukasse na zijn overlijden de leiding overgenomen samen met hun zoon Daniel, die als dakdekker werkzaam was in het bedrijf. „Het bleek dat Bram alles had geregeld wat met mijn nieuwe bevoegdheid te maken had. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Op zijn sterfbed zei hij vooral tegen Daniel: Ik zou het fijn vinden als je het bedrijf wilt voortzetten. En tegen mij: Het hoeft niet, maar het kan wel.”

Daniel doet de technische en operationele zaken, zoals de planning, de mannen aansturen, de calculaties en offertes uitbrengen en Lukasse-Verschuure (50) is er voor de algehele dagelijkse leiding. „We vullen elkaar perfect aan.”

Het gaat Lukasse Dakbedekkingen voor de wind en dankzij de gevestigde naam ziet het bedrijf niet direct bedreigingen. Een bedrijfseconomische visie hebben ze niet echt. „We doen wat onze hand vindt om te doen en dat is altijd nog goedgekomen”, stelt Lukasse-Verschuure.

Werk op het dak door een van de 35 medewerkers. beeld Felice Buonadonna

„Ons sterke punt? We hebben veel kennis in huis en je kunt zeggen dat wij Zeeuwse kwaliteit leveren. We zijn betrouwbaar en solide, maar willen ook de klant zoveel mogelijk ontzorgen met een doordacht plan van aanpak en strakke planning. En als we om vijf uur nog niet klaar zijn, gaan we gerust nog even door. Ook de jongens die om ons heen staan hebben deze mentaliteit en daarom kunnen we ook onderscheidend zijn. We hebben nu circa 35 man eigen personeel, een heel hecht team. Onze jongens zijn allemaal opgeleid bij Tectum, de enige dakdekkersopleiding van Nederland.”

„We hebben veel kennis in huis en je kunt zeggen dat wij Zeeuwse kwaliteit leveren” - Mirjam Lukasse-Verschuure, algemeen directeur Lukasse Dakbedekkingen

Mirjam Lukasse-Verschuure en haar zoon Daniel; zij hebben het familiebedrijf voortgezet na het overlijden van hun man en vader Bram in 2022. beeld Van Scheyen Fotografie

Het vinden van geschikt personeel lukt goed. Lukasse-Verschuure: „Het gaat een beetje vanzelf, vaak via via. Een werknemer beveelt bijvoorbeeld een vriend aan die hij kent van de kerk of het voetbal en die graag bij ons aan de slag wil. Als ze binnen onze bedrijfscultuur passen zijn ze welkom. Omzien naar en zorgen voor elkaar, dát maakt een familiebedrijf succesvol.”

Maar al dit succes is uiteindelijk te danken aan de zegen van God, benadrukt Lukasse. „Al heel veel jaar bid ik iedere dag tot God het gebed van Jabes en vraag Hem ons werk te zegenen, en de Heere verhoorde mijn gebed. We zien de toekomst dan ook positief en zonnig tegemoet. We gaan verder in de voetsporen van Bram èn zoals hij het graag wilde: van generatie op generatie!”

Meer over
De Zaak
Mkb

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer