Kerk & religieBijbelvertaalwerk
Complete Bijbel in streektaal Colombia voltooid

Een complete Bijbel in het wayú is dezer dagen overhandigd op het schiereiland La Guajira in Noord-Colombia.

Redactie kerk
In kleurige dracht gestoken vertegenwoordigers van de wayúgemeenschap in Colombia bij de uitreiking van de eerste complete Bijbel in hun streektaal. beeld Evangélico Digital
In kleurige dracht gestoken vertegenwoordigers van de wayúgemeenschap in Colombia bij de uitreiking van de eerste complete Bijbel in hun streektaal. beeld Evangélico Digital

Na dertien jaar vertaalwerk kon het Colombiaans Bijbelgenootschap de eerste complete Bijbelvertaling in de streektaal wayuunaiki (of wayú) uitdelen aan zo’n 500 leden van de grote Colombiaanse gemeenschap die deze regionale taal spreekt, aldus de nieuwsdienst Evangélico Digital. In totaal omvat de gemeenschap zo’n 400.000 mensen, waarmee ze een van de grootste inheemse bevolkingsgroepen is.

„Nu dit middel beschikbaar is voor al onze kerken, hebben we meer mogelijkheden om in dit niet-stedelijke gebied het Evangelie te verkondigen”, aldus een van de leiders uit de christelijke wayúgemeenschap.

De uitgave en gratis verspreiding vallen binnen de jubileumactiviteiten van het Colombiaans Bijbelgenootschap, dat dit jaar vijftig jaar bestaat.

Colombia telde vorig jaar ruim 49 miljoen inwoners, aldus het meest recente Amerikaanse rapport over internationale godsdienstvrijheid. Van hen noemt 64 procent zichzelf rooms-katholiek, 17 procent protestant en 2 procent atheïst of agnost; 14 procent zegt niet religieus te zijn. Het Zuid-Amerikaanse land telt verder tussen de 85.000 en 100.000 moslims, zo’n 5500 Joden en 9000 boeddhisten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer