Meditatie
Meditatie: Gods magazijn

Psalm 27:14

beeld RD
beeld RD

„Wacht op de HEERE, zijt sterk, en Hij zal uw hart versterken; ja, wacht op de HEERE.”

David wekt alle zoekende zielen op om, evenals hij, maar op de Heere te blijven wachten en te zeggen: „Wacht op de HEERE, zijt sterk, en Hij zal uw hart versterken; ja, wacht op de HEERE”. En Jesaja zegt: „Van alle eeuwen is het niet gehoord, noch in een mensenhart opgekomen, wat God doen zal voor hem die op Hem wacht” (Jesaja 64:4). Er zal altijd een blijde uitkomst komen voor degenen die op de Heere wachten. Ik zeg, dat het een dierbare verkwikking voor een zoekende ziel is, als hij daar het oog op mag krijgen en mag geloven dat de Heere hem ook niet vruchteloos zal laten aankloppen.

De Heere verkwikt de zielen van Zijn volk wel eens onder het lezen van de Bijbel. Paulus zegt dat de vromen hoop krijgen door de vertroosting van de Schrift (Romeinen 15:4). De Bijbel is zo’n magazijn en voorraadhuis voor het arme volk van God. Daarin vinden zij raad in verlegenheid, troost in bedroefdheid en onderwijzingen in al hun dwaasheid en donkerheden.

Een christen wordt niet altijd verkwikt zodra hij zijn Bijbel in de hand neemt en daarin leest. Want niet zelden komt hem de Bijbel voor als een boek met zeven zegelen en moet hij over duisternis klagen en met David bidden dat zijn ogen mogen ontdekt worden om de wonderen van Gods wet te aanschouwen.

Wulfert Floor,
oefenaar te Driebergen

(”Al de eenvoudige oefeningen”, 1913)

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Meditatie

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer