Buitenland
Noord-Koreaanse afvalballonnen landen bij presidentskantoor Seoul

Noord-Korea heeft woensdag opnieuw ballonnen met vuilnis naar het zuiden gestuurd. Deze keer kwamen de ballonnen terecht op het terrein van het presidentieel kantoor in Seoul.

ANP

Pyongyang heeft in de afgelopen maanden duizenden ballonnen met balen troep eronder naar Zuid-Korea gestuurd, maar dit was de eerste keer dat die de zwaarbeveiligde presidentiële compound haalden. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap besloot de presidentiële beveiligingsdienst de ballonnen niet uit de lucht te schieten, omdat de vuilnis die zij met zich meedragen dan ook was neergestort.

De ballonnen die uit Noord-Korea komen voeren meestal huishoudelijk afval mee, maar bij enkele exemplaren werden ook uitwerpselen aangetroffen. Uit onderzoek van het ministerie van Eenheid is gebleken dat de ballonnen geen schadelijke stoffen bevatten. Wel werden parasieten aangetroffen. Pyongyang stuurt de ballonnen als reactie op Zuid-Koreaanse activisten die op dezelfde wijze informatie, geld en Zuid-Koreaanse muziek aan de Noord-Koreaanse bevolking proberen te bezorgen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer