BinnenlandPro-Palestijns protest
Pand Christenen voor Israël in Nijkerk beklad: „Dit voelt als intimidatie”

Het Israëlcentrum in Nijkerk is zondag beklad met pro-Palestijnse leuzen. „Dit voelt als intimidatie”, reageert Frank van Oordt, directeur van Christenen voor Israël (CvI).

Het pand van het Israëlcentrum in Nijkerk is beklad met verschillende rode kruizen. beeld CvI
Het pand van het Israëlcentrum in Nijkerk is beklad met verschillende rode kruizen. beeld CvI

Het pand in Nijkerk is beklad met verschillende rode kruizen. Op de grond is met rode verf de tekst ”Free Gaza” gespoten. Ook was de tekst ”Ingenomen door kolonisten” te lezen.

Extinction Rebellion  (XR) stelt op X dat „rebellen van XRJusticeNow” met de actie aandacht vragen voor de „medeplichtigheid van Christenen voor Israël aan illegale nederzettingen en de onderdrukking van Palestijnen.”

CvI-directeur Frank van Oordt zegt maandagmorgen desgevraagd „geraakt” te zijn door de bekladdingen. De beveiliging ontdekte dat zondagmorgen rond 6.15 uur twee mensen met bivakmutsen op de boel aan het bekladden waren, vertelt hij.  „Deze vorm van protest hebben we nog niet eerder meegemaakt.  Het voelt als intimidatie. Het beschadigen van andermans spullen is niet de manier om je mening kenbaar te maken. Hopelijk pakt de politie de daders snel, zodat we de schade op hen kunnen verhalen. Het was best lastig om de verf op de grond te verwijderen.”

Van Oordt is „dankbaar” dat er zondag „geen personen zijn lastiggevallen.” Hij zegt zich veilig te voelen in Nijkerk. „We hebben ons kantoor goed beveiligd.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer