Buitenlandwateroverlast
Kerk en huizen in het water door overstroming Rock Valley (VS)

Hevige regenval heeft zaterdag in het noordwesten van de Amerikaanse staat Iowa voor overstromingen gezorgd. Volgens berichten kwam het water in de kerk van de Netherlands Reformed Congregation (NRC; Gereformeerde Gemeente) in Rock Valley te staan, terwijl eerst al de basement eronder (met daarin de keuken en verschillende andere ruimten) volliep.

Onlineredactie
Het kerkgebouw van de NRC (linksonder) in het water. beeld via Facebook, City of Rock Valley
Het kerkgebouw van de NRC (linksonder) in het water. beeld via Facebook, City of Rock Valley

Inwoners van het stadje moesten met boten uit hun huizen worden gehaald. „Bid alstublieft voor onze verwoeste gemeenschap”, schreef het stadsbestuur in een bericht bij een luchtfoto waarop het kerkgebouw van de NRC te zien is.

Begin juni 2018 was er ook al wateroverlast in Rock Valley. De kerk bleef toen droog, maar een aantal kerkgangers kon na de kerkdienst niet direct naar huis.

Vanwege een overstroming in 2014 zijn nadien verhogingen aangelegd bij de Rock River, die ten noorden van Rock Valley loopt. Die zijn nu echter doorgebroken, waardoor het water met hoge snelheid bezit nam van het noordelijke deel van het stadje. In de nacht van vrijdag op zaterdag waarschuwde een sirene de inwoners en werden ze opgeroepen te vertrekken als daartoe nog gelegenheid was.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Wateroverlast

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer