EconomieReorganisatie
Vakbonden akkoord over sociaal plan bij Tata Steel Tubes

De vakbonden FNV, De Unie, CNV en RMU hebben dinsdag overeenstemming bereikt over een sociaal plan bij Tata Steel Nederland Tubes. De leden van de vakbonden moeten nog wel akkoord gaan met het voorstel.

Een heftruck verplaatst stalen buizen op het bedrijfsterrein van Tata Steel Tubes in Zwijndrecht. beeld Peter Hilz
Een heftruck verplaatst stalen buizen op het bedrijfsterrein van Tata Steel Tubes in Zwijndrecht. beeld Peter Hilz

De geplande reorganisatie heeft grote impact op Tata Steel Nederland Tubes. Naar verwachting zullen 59 van de in totaal 450 werknemers worden ontslagen.

Bart van Dam, onderhandelaar bij de RMU, is blij met het resultaat. „Er ligt nu een goed sociaal vangnet voor de werknemers bij Tata Steel Tubes. In het sociaal plan is rekening gehouden met het begeleiden van werk naar werk, zodat mensen na hun ontslag weer snel ergens anders aan het werk kunnen.”

Ook is flink onderhandeld om tot een goede beëindigingsvergoeding te komen, zegt Van Dam. „In het plan is ook een plaatsmakersregeling opgenomen zodat mensen vrijwillig plaats kunnen maken voor iemand die eigenlijk boventallig was verklaard, maar graag bij Tata Steel Tubes blijft werken.”

Op drie locaties in Nederland maakt deze divisie van het bedrijf stalen buizen voor autofabrikanten, de bouwsector en de landbouw. „De buizen die bij Tubes van de band komen zie je overal terug: van de hoofdsteun in je auto tot hekwerken, centrale verwarming en grote bouwwerken als stadions”, licht Tata Steel op de website toe.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Vakbond

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer