Binnenlandstaking
Politiebureaus met publieksfunctie dinsdag 11 juni dicht

Alle politiebureaus met een publieksfunctie in het hele land gaan dinsdag 11 juni voor 24 uur dicht. De politiebonden voeren zo actie voor een “fatsoenlijk vroegpensioen”. Door de actie kunnen mensen dinsdag onder meer niet op de politiebureaus aangifte doen.

ANP
beeld ANP, Emiel Muiderman 
beeld ANP, Emiel Muiderman 

Eerdere acties van de vier bonden om geen boetes uit te schrijven voor minder ernstige overtredingen hebben te weinig resultaat gehad. Dat laat het Landelijk Actiecentrum Politieacties weten.

Mocht de actie voor een volgens de bonden goede regeling voor vervroegde uittreding niet tot het gewenste resultaat leiden, dan wordt de sluiting een week erna wederom voor een etmaal herhaald, meldt het actiecentrum verder. “Ook wordt dan het toevoegen van andere acties overwogen.”

De bonden vragen leden de politiebureaus met een publieksfunctie te sluiten. “Dit geeft een extra signaal richting de betrokken besluitvormers”, zo stelt het actiecentrum.

Door de actie kunnen mensen de politiebureaus dinsdag niet bezoeken en daardoor dus geen aangifte doen, documenten afgeven of andere handelingen verrichten. “Burgers zullen hiervoor later terug moeten komen.” De afspraken die voor dinsdag staan gepland worden verplaatst naar een ander moment. Op de toegangsdeuren van de bureaus komt een actieposter te hangen, waarop bezoekers worden geïnformeerd over de sluiting en de reden van de actie.

Het alarmnummer 112 en het informatienummer 0900-8844 blijven wel operationeel. “Ook zijn de politiemedewerkers van de betreffende bureaus achter de gesloten voordeuren gewoon actief.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Politiewerk

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer