Christenvervolging
Aangevallen Pakistaanse christen in ziekenhuis overleden

De 73-jarige Pakistaanse christen Nazir Masih, die ruim een week geleden werd aangevallen, is maandag overleden in het ziekenhuis in Rawalpindi, Noord-Pakistan.

Redactie kerk
Een christen met een verbrande Bijbel in Pakistan. beeld SDOK
Een christen met een verbrande Bijbel in Pakistan. beeld SDOK

De man uit de stad Sargodha werd op zaterdag 25 mei door moslims aangevallen vanwege vermeende blasfemie. Hij zou pagina’s uit de Koran hebben gescheurd en die hebben verbrand. De menigte stenigde de man, sloeg hem met stalen staven en schopte hem terwijl hij bloedend op de grond lag.

De menigte –meer dan duizend mensen– plunderde en verbrandde ook de schoenenwinkel van Masihs zoon en stak het huis van de familie in brand, waar Nazir, zijn twee zonen en tien andere familieleden wonen.

De politie redde de man van zijn aanvallers. Hij werd naar het Gecombineerde Militaire Ziekenhuis in Rawalpindi gebracht. Daar overleed hij maandag aan de gevolgen van meervoudig orgaanfalen. Hij werd begraven in zijn stad Sargodha.

In de Pakistaanse provincie Punjab vinden vaker geweldsuitbarstingen tegen christenen plaats.

Kamerlid Don Ceder (ChristenUnie) heeft dinsdag Kamervragen gesteld aan minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) naar aanleiding van de dood van Masih.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer