Buitenland
Scholz bezoekt Beieren na watersnood

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft een bezoek gebracht aan het door watersnood geteisterde Reichertshofen in Beieren. Hij wil met minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser en de regionale leider Markus Söder een beter beeld krijgen van de situatie in het overstromingsgebied, berichten Duitse media.

ANP

Scholz zei dat de watersnood geen losstaand incident is en stelde dat de taak om klimaatverandering aan te pakken niet verwaarloosd mag worden. De overstromingen vormen volgens hem een duidelijke waarschuwing. Hij deed die uitspraak op de dag dat klimaatadviseurs van de Duitse overheid waarschuwden dat het land de eigen klimaatdoelen voor 2030 niet lijkt te gaan halen.

Delen van Duitsland hadden de afgelopen dagen te maken met zware regenval en overstromingen. In Beieren en Baden-Württemberg moesten duizenden mensen hun huizen verlaten. Het noodweer leidde ook tot een grootschalige verstoring van het treinverkeer en tot de ontsporing van een trein na een aardverschuiving. Voor zover bekend raakte geen van de passagiers gewond.

De watersnood heeft meerdere levens gekost. Een brandweerman van 42 overleed toen zijn bootje kapseisde tijdens een reddingsoperatie. In Schrobenhausen troffen reddingswerkers het lichaam aan van een vermiste 43-jarige vrouw. Het dodental loopt mogelijk nog verder op. Zo wordt ook nog een 22-jarige brandweerman vermist in Beieren. Ook zijn vaartuig kapseisde. De zoektocht naar de hulpverlener moest later worden stilgelegd vanwege het hoge water en sterke stroming.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer