BinnenlandVerkeersongeluk 
Verslagenheid groot op Urker basisschool na overlijden juf bij ongeval 

Een 35-jarige vrouw uit Espel is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk tussen een taxibusje en een scooter net buiten Urk. De vrouw was juf op de reformatorische Petrus Dathenusschool in Urk.

De Petrus Dathenusschool in Urk. beeld RD 
De Petrus Dathenusschool in Urk. beeld RD 

De verslagenheid is groot, zegt Bernard Post, directeur van de school, desgevraagd. De juf werd vanmorgen gemist in de klas. „Tegelijkertijd hoorden we dat er een ongeluk was gebeurd in de buurt van Urk”, vertelt Post. De directeur besluit contact op te nemen met de politie. Die bevestigt dat de juf bij het ongeval om het leven is gekomen. De vrouw was de bestuurder van de scooter. Ze werkte ruim vijf jaar op de school.

Nadat zijn team op de hoogte is gesteld, moet Post het verdrietige nieuws aan de kinderen in groep vijf –de klas van de juf– vertellen. „Dat is een heel moeilijke boodschap om te brengen.” De reacties waren dan ook emotioneel. „Bij het ene kind is dat goed te zien, bij de ander is het wat meer verborgen. Het nieuws is niet te bevatten. Het was zo’n warme, lieve en betrokken juf.”

De kinderen van groep vijf zijn daarna persoonlijk door hun ouders van school gehaald, zegt Post. „Kinderen moeten op zo’n moment thuis zijn. Op een plek waar het voor hen het meest veilig voelt.” Ook de rest van school besluit hij de rest van de middag vrij te geven. Hoe de komende dagen gaan verlopen weet hij nog niet. „We bidden God om hulp, vooral ook voor de familie. Zijn kracht hebben we heel hard nodig.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Rouw

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer