Binnenland
Laatste panden uit omgeving verwoest magazijn Oss vrijgegeven

In Oss zijn de laatste twee panden in de buurt van het verwoeste distributiecentrum van het bedrijf Vice Versa vrijgegeven. Dat meldt een gemeentewoordvoerder. Er waren nog twee panden die door de brand van 3 mei nog niet waren vrijgegeven, omdat er door sloopwerkzaamheden risico’s waren. Die risico’s zijn inmiddels weggenomen.

Volgens de woordvoerder is de luchtkwaliteit in de panden gemeten en vielen alle metingen goed uit. „Iedereen mag weer terug en het hele gebied is vrijgegeven”, zei hij. Vrijdag kregen de bewoners van drie andere adressen al te horen dat ze terug naar huis konden.

Het blussen van de brand in de koelcel van het bedrijf Vice Versa duurde dagen. Daarna werd een begin gemaakt met het opruimen van het terrein. In het distributiecentrum lagen voedingsmiddelen opgeslagen. Er moest onder meer rottend vlees worden weggehaald.

De gemeente waarschuwt dat er af en toe nog stank kan zijn in de omgeving. „Het zal nog enige tijd duren voor het terrein weer helemaal schoon is. Maar de grootste overlast is geweest”, aldus de gemeente.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer