Kerk & religieHaamstedeconferentie
Haamstedeconferentie vindt dit jaar in Ede plaats

De zogeheten Haamstedeconferentie, een jaarlijkse driedaagse bezinningsbijeenkomst voor voorgangers die zich thuis voelen bij de beginselen van de Reformatie en Nadere Reformatie, vindt dit jaar plaats in Ede.

Redactie kerk
Archieffoto van de Haamstedeconferentie in Elspeet. beeld RD, Anton Dommerholt
Archieffoto van de Haamstedeconferentie in Elspeet. beeld RD, Anton Dommerholt

Dat de bijeenkomst, die gehouden zal worden van 26 tot en met 28 augustus, dit keer niet in conferentieoord Mennorode (Elspeet) plaatsvindt, maar in hotel Belmont (Ede), is het gevolg van „een gemaakte planningsfout”, licht B.S. van Groningen, lid van de stuurgroep, desgevraagd toe.

Het is dit jaar voor de 39e keer dat er een Haamstedeconferentie wordt gehouden. De naam stamt uit de tijd dat de bezinningsconferentie nog in het Zeeuwse Haamstede plaatsvond. Die locatie is al lang geleden verwisseld voor een plek op de Veluwe, maar omdat ”Haamstede” een begrip was geworden, is de naam nooit gewijzigd.

Sprekers zijn dit jaar ds. A. Kos (Hersteld Hervormde Kerk), dr. H. Brons (Gereformeerde Gemeenten), dr. P.C. Hoek (universitair docent praktische theologie aan het Hersteld Hervormd Seminarium), prof. dr. H. van den Belt (hoogleraar systematische theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en aan de Theologische Universiteit Apeldoorn), ds. A. van der Zwan (Christelijke Gereformeerde Kerken), dr. C.P. de Boer (CGK, docent aan het HHS), ds. A. de Lange (hervormd predikant te Nieuw-Lekkerland) en Chris Stoffer (partijleider SGP).

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer