Het wereldrecord voor het bakken van het langste handgemaakte stokbrood is terug in Frankrijk, melden Franse media. In Suresnes, een buitenwijk van hoofdstad Parijs, waren achttien bakkers gemobiliseerd om het in 2019 in de Italiaanse plaats Como gevestigde record te verbreken.
De bakkers waren zo’n tien uur zoet met de baguette, die aan het einde van de tien uur durende baksessie 140,53 meter lang bleek. Daarmee was het Italiaanse record van 132,62 meter uit de boeken. Voor de Franse prestatie waren 90 kilogram bloem, 60 liter water, 1,2 kilogram zout en 1,2 kilogram gist nodig.
Het stokbrood was over de hele lengte minimaal 5 centimeter dik, een vereiste om in aanmerking te komen voor het officiële record.
Voorzitter Dominique Anract van de Nationale Confederatie van Franse Bakkers roemde na afloop de „ware geest en collectieve sportiviteit” die de prestatie vereiste. Na het vestigen van het record werd het brood uitgedeeld aan het publiek en aan daklozen in Suresnes.