Binnenland
Delftenaren aangehouden om geweld tegen politie met oud en nieuw

De politie heeft de afgelopen dagen drie verdachten aangehouden die tijdens de jaarwisseling geweld zouden hebben gebruikt tegen agenten. Dat heeft de politie dinsdagochtend bekendgemaakt. De drie zouden deel uitmaken van een groep die vanaf een galerijflat vuurwerk gooide naar agenten.

Twee verdachten van 16 en 40 jaar uit Delft werden vorige week aangehouden. De derde verdachte, een 39-jarige Delftenaar, meldde zich maandag op het bureau. Hij zit nog vast. De andere twee Delftenaren zijn weer vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten in de zaak. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

De politie werd in de nacht van 31 december op 1 januari bekogeld met vuurpijlen en knalvuurwerk vanuit de Debussyflat in de Delftse wijk Buitenhof. Bewoners van die flat spraken eerder tegen Omroep West van „de heftigste oudjaarsnacht in jaren”. Volgens de politie was een grote groep personen verantwoordelijk voor het geweld. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen volgen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer