Binnenland
Zes kinderboeken genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

Voor de 37e editie van de Woutertje Pieterse Prijs 2024 zijn zes kinder- en jeugdboeken genomineerd. De jury, met presentator Rik van de Westelaken als voorzitter, nomineerde de zes uit alle kinder- en jeugdboeken die vorig jaar zijn verschenen.

Sinds eind februari heeft radiomaker Frits Spits wekelijks een van de genomineerden bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat. Welk boek de prijs krijgt, wordt bekend op zaterdag 6 april tijdens een speciale Kindertaalstaat vanuit het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Dit jaar zijn genomineerd: Het touw en de waarheid, Marco Kunst en Jeska Verstegen; De spin en de sleutel, Anna Woltz; Umbrador, Marieke Smithuis en Jeska Verstegen; De jongen die van de wereld hield, Tjibbe Veldkamp en Mark Janssen; Maksie, Mathilde Stein en Jan Jutte; Een slijmzoen voor je oma, Matthijs Meeuwsen en Paco Vink.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro. Alle genomineerde boeken worden beloond met een bedrag van 1000 euro, aldus de organisatie. De jury bekroont kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Vorig jaar ontvingen schrijfster Bibi Dumon Tak en illustratrice Annemarie van Haeringen de Woutertje Pieterse Prijs voor Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer