Binnenland
Curaçaose politici laten zich vrijwillig testen op drugsgebruik

Meerdere politici op Curaçao laten zich vrijwillig op drugs testen. Dat is een gevolg van aanhoudende beschuldigingen in de afgelopen tijd. Donderdag ondergaat de hele fractie en de ministersploeg van de grootste (regerings)partij van het eiland, MFK, een test op drugsgebruik.

Parlementslid Gwendell Mercelina van regeringspartij PNP onderging woensdagochtend al een drugstest. De resultaten van de urinetest waren negatief. Wat in dit geval betekende dat hij cocaïne noch marihuana gebruikt.

Voordat hij de test onderging, verklaarde Mercelina aan de aanwezige pers dat hij persoonlijk geen behoefte had om de test te doen, omdat hij zelf weet dat hij ‘schoon’ is. „Maar ik ben een parlementslid en vertegenwoordig het volk, en op het moment dat er laster is en mensen proberen de waarheid te verbergen, doe ik de test.” De resultaten werden ook met de pers gedeeld.

Mercelina werd door de leider van de eenmansfractie KEM, Michelangelo ’Lo’ Martines, ervan beschuldigd tijdens een dienstreis naar Colombia marihuana te hebben gerookt. Mercelina betreurt de beschuldigingen en roept alle andere politici op zich ook te laten testen.

Het bestuur van MFK stuurt donderdag alle negen parlementsleden en zes ministers naar een laboratorium om een test te laten doen. Het is belangrijk dat elke politieke partij in het parlement aan het volk van Curaçao laat zien dat hun ministers en parlementsleden ‘drugsvrij’ zijn, zo stelt de partij.

De beschuldigingen over drugsgebruik zijn niet nieuw in de Curaçaose politiek. In het verleden leidde dat vaker tot openlijke drugstesten. Tot nu toe kwam daar geen enkele keer uit dat een politicus drugs had gebruikt. Toch komen er regelmatig nieuwe beschuldigingen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer