Binnenland
15-jarige aangehouden om explosie in Amsterdam-Zuidoost

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden in verband met een explosie afgelopen zaterdag in Amsterdam-Zuidoost. De knal bij een woning op de Kormelinkweg zaterdagmiddag was volgens de politie „in ruime omtrek” te horen en leidde tot schade aan kozijnen en ruiten.

„Door de klap vloog zowel op straat als in de woning glas rond. Het is een wonder te noemen dat een voorbijganger op de fiets en het gezin met jonge kinderen dat in de woning aanwezig was, niet gewond raakten”, stelt de politie in een verklaring.

De politie kwam de verdachte op het spoor door „informatie en herkenning van oplettende burgers”. Hij is maandag aangehouden, komende donderdag wordt hij voorgeleid bij een rechter-commissaris.

Afgelopen weekend waren er binnen een etmaal meerder explosies bij huizen in dezelfde buurt in Amsterdam-Zuidoost. Behalve die aan de Kormelinkweg op zaterdag was er ook een in de nacht van zaterdag op zondag bij de Kikkensteinhof. Op zondag was er een explosie bij het flatgebouw Kikkenstein. Het is niet bekend of er een verband is tussen de drie explosies.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer