Binnenland
Wegwerkers niet vervolgd voor dood chauffeur na ruzie in Deventer

Twee wegwerkers die verdacht waren in het onderzoek naar de dood van een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Laag-Soeren worden niet vervolgd. Dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend. De man overleed op 27 augustus vorig jaar op de N348 in Deventer na een ruzie.

Uit onderzoek blijkt dat de vrachtwagenchauffeur bij een ruzie over een wegafsluiting, een 52-jarige wegwerker uit Hengelo heeft geslagen. De wegwerker heeft zich daarop verdedigd en de chauffeur na een worsteling in bedwang gehouden. Toen de politie aankwam reageerde de man niet. Hij is gereanimeerd, maar overleed ter plekke.

Onderzoek wijst uit dat de chauffeur een zwakke gezondheid had, wat bij zijn overlijden een rol heeft gespeeld. Het vasthouden door de wegwerker heeft bijgedragen aan het onwel worden van de man. Het OM oordeelt echter dat de manier van in bedwang houden niet „aanmerkelijk onvoorzichtig” was en stelt dat de wegwerker mede door het „onvoorspelbare gedrag” van de chauffeur mocht doen wat hij deed. „Het OM concludeert dat niet is gebleken dat de grenzen van het toepassen van geweld bij een burgeraanhouding zijn overschreden.”

Ook van andere strafbare feiten is geen sprake, volgens het OM. „De wegwerker mocht beperkt geweld toepassen nadat hij zelf een klap had gekregen. Van opzettelijk handelen wat heeft geleid tot de dood van de man, is geen sprake.” Een andere wegwerker, een 32-jarige man uit Rossum, wordt ook niet vervolgd. Zijn rol was zo minimaal dat zijn zaak geseponeerd is.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer