Binnenland
Bronckhorst wil vluchtelingen opvangen op terrein bij gemeentehuis

De gemeente Bronckhorst wil vluchtelingen opvangen op een terrein bij het gemeentehuis aan de Elderinkweg in het Gelderse Hengelo. Het college besloot donderdag het perceel te verhuren aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de bouw van een opvanglocatie, meldt de Achterhoekse gemeente.

Het gaat om een opvang voor maximaal tachtig jonge vluchtelingen in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar. Naar verwachting kan de opvanglocatie in de eerste helft van 2025 in gebruik worden genomen. Het is de bedoeling dat de opvang tien jaar open blijft.

Het COA gaat de komende tijd een businesscase uitwerken en de gemeente gaat aan de slag met onder andere een omgevingsplan en vergunningstraject, waar omwonenden nauw bij worden betrokken. Komende week zijn er besloten bijeenkomsten voor direct aanwonenden en omliggende verenigingen. Zij krijgen dan meer informatie en kunnen vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente en medewerkers van het COA.

De gemeente zoekt naast de locatie bij het gemeentehuis nu nog naar twee andere plekken waar opvang geregeld kan worden voor vluchtelingen. Bronckhorst moet volgens de Spreidingswet 221 asielzoekers opvangen. Sinds een aantal jaar biedt de gemeente in de wintermaanden jonge alleenstaande asielzoekers onderdak in een groepsaccommodatie op de christelijke camping De Betteld in Zelhem. Die opvang sluit eind april.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer