Kerk & religie
PThU en Rijksuniversiteit Groningen zetten samenwerking in bachelor voort

De Protestantste Theologische Universiteit (PThU) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zetten hun samenwerking in de bachelor theologie in Groningen voort, ook na de verhuizing van de PThU naar Utrecht dit jaar.

\*
Boele. beeld PThU
Boele. beeld PThU

Dat maakte de PThU woensdagmiddag bekend.

Theologiestudenten die predikant in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) willen worden, kunnen in Groningen de bachelor theologie volgen die RUG en PThU aanbieden. De PThU verzorgt een deel van het onderwijs. Deze bachelor theologie geeft studenten toegang tot de PThU-predikantsmaster in Utrecht.

„Het feit dat de joint bachelor theologie van de PThU en de Vrije Universiteit Amsterdam afloopt, in verband met onze verhuizing naar Utrecht, was voor ons als aanleiding intensiever met de RUG te gaan samenwerken”, licht Kees Boele, bestuursvoorzitter van de PThU, toe. „Al jaren hebben wij een gezamenlijke wervingscampagne voor de bachelor theologie. Studenten die nu belangstelling hebben voor de bachelor, verwijzen wij direct door naar de RUG.”

De PThU kreeg eerder deze maand te horen dat minister Dijkgraaf van Onderwijs vooralsnog geen toestemming verleent voor een nieuwe bacheloropleiding in Utrecht.

De samenwerking in de bachelor met de RUG is „voor onbepaalde tijd”, zegt Boele desgevraagd. Het PThU-gebouw in Groningen wordt verkocht vanwege de verhuizing naar Utrecht, maar er zullen nog steeds PThU-docenten „present” moeten zijn om het onderwijs te blijven geven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
PThU

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer