Binnenland
Tbs’er Kendrick M. staat terecht voor steekpartij Soest

Tbs’er Kendrick M., die ervan wordt verdacht dat hij in Soest een 27-jarige vrouw neerstak na een ontsnapping uit de Pompekliniek in Nijmegen, staat dinsdag terecht in de rechtbank in Utrecht.

M. (33) zat sinds 2018 vast voor doodslag. Hij bracht een vrouw in Rotterdam om het leven en kreeg daarvoor acht jaar cel en tbs opgelegd. Hij wist in november 2022 tijdens een begeleid verlof te ontsnappen uit een winkel in Nijmegen. Zijn begeleider rende nog achter hem aan, maar de man sprong bij iemand in een klaarstaande auto en verdween. De vrouw uit Soest werd diezelfde dag meerdere keren gestoken, in het bijzijn van haar 5-jarige zoontje. De politie gaat uit van partnergeweld. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar.

Het Openbaar Ministerie verdenkt M. van een poging tot moord dan wel doodslag. Hij stak de vrouw volgens de beschuldiging op verschillende plaatsen in haar lichaam en zou haar ook hebben geslagen en haar keel hebben dichtgedrukt.

Na het steekincident in Soest is de man in Bergschenhoek bij Rotterdam aangehouden. Drie personen uit Bergschenhoek zouden M. hebben geholpen met ontsnappen. Een van hen is een toen 16-jarige jongen. De minderjarige, inmiddels 17 jaar oud, staat dinsdagmiddag terecht in een zitting achter gesloten deuren, voor medeplichtigheid aan de steekpartij. De andere twee verdachten zijn op vrije voeten. Het gaat volgens Rijnmond om de moeder en de broer van de minderjarige. De officier van justitie heeft nog niet besloten of ze worden vervolgd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer