Binnenland
Plek voor ruim 300 asielzoekers in Limburgse Maasbree

In Maasbree (Limburg) kunnen vanaf 4 maart ruim driehonderd asielzoekers terecht. De noodopvang is voorzien voor een periode van twee jaar, maakte de gemeente Peel en Maas maandag bekend.

De vluchtelingen worden tijdelijk gehuisvest op een oorspronkelijk voor arbeidsmigranten bedoelde plek in een parkachtige omgeving met ruime groenvoorzieningen, waar bijna tachtig mobiele woningen zijn neergezet. Deze „mobile homes” zijn volgens bouwer Kafra Housing geschikt voor vier mensen, duurzaam en energiezuinig, goed geïsoleerd en gasloos.

In totaal is er volgens de gemeente plek voor 316 vluchtelingen in de noodopvang aan de Middenpeelweg. Kafra Housing heeft de opvang twee weken geleden aan de gemeente aangeboden. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vond de locatie uiterst geschikt voor de noodopvang. De arbeidsmigranten die er nog wonen, krijgen van Kafra andere huisvesting in de regio.

Maandag heeft de gemeente de weinige omwonenden geïnformeerd. Komende zaterdag organiseren gemeente en COA een inloopochtend op de opvangplek. Wie dat wil kan daar ook vragen stellen over de noodopvang.

„We willen een bijdrage leveren aan de grote huisvestingsopgave van asielzoekers”, lichtte wethouder Erik Nijssen maandag toe. „Door onze verantwoordelijkheid te nemen, kunnen we mensen die naar ons land vluchten een goede opvangplek bieden en dragen we bij aan het oplossen van de opvangcrisis. Bovendien voldoen we hiermee aan onze taakstelling vanuit de spreidingswet voor 2024 en 2025.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer