Binnenland
Rechtbank doet uitspraak in zaak over doodsteken ex in Delft

De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de strafzaak tegen de 32-jarige Juanito V., die wordt verdacht van het doodsteken van zijn ex-vriendin in Delft. Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 23 jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen de verdachte uit Vlaanderen.

Het 33-jarige slachtoffer werd op 5 februari vorig jaar om het leven gebracht. Haar moeder en stiefvader raakten zwaargewond. Het slachtoffer had kort daarvoor haar relatie met V. verbroken. Daarop reed hij ’s ochtends direct na een boksles met twee messen vanuit Antwerpen naar Delft. In een voortuin aan de Frederik van Eedenlaan werd de vrouw neergestoken, met in totaal 26 messteken. Haar toen 6-jarige dochter was getuige. „Mama, je gaat toch niet dood?”, reageerde ze.

Het OM gaat uit van twee pogingen tot doodslag en een moord omdat V. op het tuinpad geen ander doel had dan te doden. Onderweg naar Delft kondigde hij in berichten aan dat hij zijn ex-vriendin „kapot wilde maken”. Ook negeerde hij smeekbedes van zijn vrienden om terug te keren. De verdachte, die na een achtervolging in België werd aangehouden, schreef op de terugweg naar Antwerpen op Facebook dat hij drie mensen had neergestoken, „waaronder de persoon van wie ik hield. Ik kon het niet verkroppen dat ze me verliet”.

De advocaat van V. heeft de rechtbank Den Haag haar cliënt vrij te spreken van de aanklacht moord. Volgens haar had V. geen vooropgezet plan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer