Binnenland
Twee explosies in zelfde straat Amsterdam-Noord

In korte tijd zijn er twee explosies geweest in de Westerduinenstraat in Amsterdam-Noord. De eerste was woensdagochtend rond 05.20 uur bij een portiekwoning, de tweede was woensdagmiddag iets na 12.00 uur. Volgens een politiewoordvoerder „nagenoeg op dezelfde plek”.

Bij de eerste explosie was er „slechts een ruit gesneuveld”, aldus de politie. Ook werd een huis aan de overkant van de straat geraakt door brokstukken die in de rondte vlogen. Niemand raakte gewond.

Een paar uur later was het weer raak in dezelfde straat in de Waterlandpleinbuurt. Volgens de politie is er bij de tweede ontploffing nieuwe schade ontstaan, onder meer omdat de voordeur van het portiek korte tijd in brand heeft gestaan. Opnieuw zijn er geen gewonden gevallen.

De politie is nog bezig met onderzoek naar de explosies. Burgemeester Femke Halsema heeft woensdag besloten een maand lang cameratoezicht in te stellen op en rondom de Westerduinenstraat. De explosies „leveren een gevaar op voor de openbare orde”, en na de incidenten voelen omwonenden zich „niet meer veilig in hun woon- en leefomgeving”, zo staat in het besluit.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer