Binnenland
Werkgeversorganisaties willen ‘stabiliteit en oplossen problemen’

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben „kennisgenomen” van het besluit van NSC-voorman Pieter Omtzigt om uit de formatie-onderhandelingen te stappen en wachten de stappen van de partijen die aan tafel zaten nu af. „Voor ons blijft stabiliteit en het snel oplossen van de problemen waarmee Nederland geconfronteerd wordt cruciaal”, aldus een verklaring van de organisaties.

„⁠Voor ondernemingen en ondernemers is en blijft het belangrijk dat er een politieke meerderheid is die de verantwoordelijkheid op zich neemt voor een stabiel landsbestuur. Zeker in deze onrustige (geopolitieke) tijden en met alle grote uitdagingen (gebrek aan woningen, netcongestie, etc.) waarmee burgers en ondernemingen zich geconfronteerd zien”, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland.

Omtzigt zegt de gesprekken met PVV, VVD en BBB over een coalitie te staken wegens de tegenvallende financiële situatie van de overheid. De vier partijen hebben daar recent van de ministeries informatie over gekregen. Omtzigt meldt dat hij daarvan is geschrokken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer