Buitenland
Opnieuw massademonstraties in Duitsland tegen extreemrechts

In Duitsland worden opnieuw grote demonstraties gehouden tegen de partij Alternative für Deutschland (AfD) en extreemrechts. In Berlijn verzamelden zich volgens de politie ruim 150.000 mensen. De organisatoren spraken zelfs van 300.000 deelnemers.

In Freiburg zouden zo’n 30.000 mensen op de been zijn voor een demonstratie. Ook zijn er protesten in steden als Dresden en Hannover.

Bondskanselier Olaf Scholz is blij met de demonstraties. „In kleine en grote steden door het hele land komen veel burgers samen om te demonstreren tegen het vergeten, tegen haat en opruiing, ook dit weekend. Een sterk teken voor de democratie en onze grondwet”, schreef hij op X.

Sinds enkele weken gaan in heel Duitsland geregeld tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen rechts-extremisme. Aanleiding is dat AfD-politici op een bijeenkomst in Potsdam zouden hebben gesproken over massadeportaties van mensen van buitenlandse komaf. De AfD, die goed scoort in peilingen, heeft ontkend dat dergelijke plannen onderdeel van het partijprogramma zijn.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer