Binnenland
Politie bekogeld met zwaar vuurwerk in Alphen aan den Rijn

De politie is tijdens de jaarwisseling in Alphen aan den Rijn bekogeld met zwaar vuurwerk, meldt de veiligheidsregio Hollands Midden. Het was tussen 01.00 en 02.00 uur onrustig in de Zuid-Hollandse plaats, maar er raakte niemand gewond. Of er aangiftes zijn gedaan vanuit de hulpdiensten, is nog niet bekend.

De brandweer moest ook aan het begin van de nacht een vreugdevuur blussen. De ME was daarbij aanwezig, maar hoefde geen charges uit te voeren.

De brandweer in de regio Hollands Midden was nieuwjaarsnacht verder vooral druk met het blussen van afval- en containerbranden. Ook zijn er enkele voertuigbranden gemeld. De brandweer heeft tussen 22.00 en 05.00 95 meldingen afgehandeld. Dat zijn er minder dan vorig jaar (111) en het jaar ervoor (148) in dezelfde tijdsperiode.

In de drie ziekenhuizen en huisartsenposten in de regio zijn in totaal elf patiënten behandeld om vuurwerkletsel. Ook zijn er vijf personen behandeld voor letsel na vechtpartijen en moest een persoon worden behandeld na een verkeersongeval. De zorginstellingen zagen geen duidelijk verschil in drukte ten opzichte van de jaarwisseling van vorig jaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer