Binnenland
Verdachte van dood Eindhovense komt vrij, OM in beroep

Een 55-jarige man die vorige week was opgepakt voor de dood van een vrouw van 58 uit Eindhoven, is voorlopig op vrije voeten. De rechtbank heeft donderdag besloten dat hij moet worden vrijgelaten uit hechtenis. Het Openbaar Ministerie is het daar niet mee eens en laat vrijdag weten in beroep te gaan. Die zaak dient volgende week, maar tot die tijd is hij vrij.

Het lichaam van de vrouw was vorige week vrijdag gevonden op het balkon van haar appartement aan de Generaal Cronjéstraat in Eindhoven. De politie had daar een kijkje genomen na een melding van de verdachte, die uit het Brabantse Reusel komt. De dag ervoor zou hij de vrouw hebben mishandeld in zijn huis. De politie kwam toen langs, maar de man ontkende en de vrouw deed geen aangifte. Hij werd niet vastgezet. De politie houdt er rekening mee dat zij is overleden aan complicaties door de mishandeling. Er zijn geen aanwijzingen dat de verdachte later haar huis heeft bezocht.

De officier van justitie had gevraagd om de man veertien dagen later vast te mogen houden. Volgens de rechtbank mogen verdachten hun zaak in principe in vrijheid afwachten, en vond de rechter-commissaris nu dat er „onvoldoende ernstige bezwaren zijn” waardoor hij alsnog in hechtenis zou moeten blijven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer