Mens & samenleving
Slager Wisse is druk met hamtaart en gourmet

Tijdens de laatste maanden van het jaar is slager Julian Wisse (25) uit Meliskerke druk met bestellingen. „Klanten komen bij ons vanwege onze ambachtelijke producten.”

Slager Julian Wisse uit Meliskerke. beeld Dirk-Jan Gjeltema
Slager Julian Wisse uit Meliskerke. beeld Dirk-Jan Gjeltema

De afnemers komen uit heel de regio. Dat komt volgens Wisse, mede-eigenaar van Slagerij Wisse, doordat Meliskerke centraal gelegen is en het bedrijf een breed assortiment heeft. „Omdat we veel producten zelf maken, kunnen we de prijzen laag houden.”

Per week gaat er volgens Wisse meer dan vijftig kilo gegrild Zeeuws spek de deur uit. Verder verkoopt hij veel worstsoorten, maar ook salades en filet americain. „Die maken we elke dag vers, met een saus van eigen recept.”

De week voor Kerst is het drukst. „Vorig jaar was er veel vraag naar hamtaart en hebben we voor 1350 personen gourmet gemaakt.” Wel merkt Wisse dat mensen steeds vaker zelf in de keuken gaan staan. „In plaats van kant-en-klare hapjes, kopen veel klanten een groot stuk vlees. Die bereiden ze zelf.”

De dagen na Kerst is het rustig in de slagerij; rondom oudjaar wordt het weer drukker. „We maken dan vooral tapas en hapjes. Op de laatste dag van het jaar gaan zo’n honderd bestellingen de deur uit.”

Gehaktballetjes

Wisse ervaart de laatste maand van het jaar als een drukke, maar ook als een mooie tijd. „Ik vind het bijzonder om te zien hoe hard en met hoeveel plezier er gewerkt wordt. Elk jaar krijgen we het weer voor elkaar. Daar zie ik ook de hand van God in.”

De sfeer in het team blijft volgens de slager altijd goed. „Pas kwam ik een oud-medewerkster tegen. Ze maakte altijd gehaktballetjes voor het team. Ze bood aan die dit jaar weer te brengen.”

Volgens Wisse, vader van twee kinderen, heeft zijn werk ook nadelen. „Doordat je opgeslokt wordt door de drukte, kun je vergeten waar het echt over gaat.” In januari besteedt hij extra aandacht aan zijn gezin. „Het is dan meestal een stuk rustiger. Ik kan dan even weg uit de drukte.”

Dit is de tweede aflevering in een vierdelige serie over decemberdrukte.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer